Založ si blog

Marian Kotleba: Varovný prst pre politikov?

 

Už je to pár dní čo sa konali voľby do VÚC a v ušiach nám stále doznieva úspech Mariana Kotlebu, ktorý postupuje do druhého kola župných volieb.

 

Vďaka čomu bol úspešný?

 

Podľa Róberta Fica je to chyba pravice, lebo nemali dostatočne silného kandidáta. Ale je to naozaj tak? Nemyslím. Ľudia sa už jednoducho nedokážu pozerať na stále neriešený problém s našimi rómskymi spoluobčanmi. 

 

Je deprimujúce, keď si bežný pracujúci občan (gadžo) nemôže dovoliť vlastný byt, lebo mu na to plat jednoducho nestačí. Prečo im štát nepostaví bytovky ako rómom v Košiciach? A teraz nejaký britský denník Daily Mail píše o chudákoch rómoch na Luníku IX, v akých podmienkach musia žiť. Kde bol ten denník keď dostali krásne novučičké bytovky? Toto nie je jediný problém! Je tu stále narastajúca kriminalita a neprispôsobivosť. Sú to problémy, ktoré občanov trápia a taktiež dôkaz neschopnosti doterajších vlád riešiť rómsku problematiku, preto sú očania ochotní prikloniť sa na stranu pravicového extrémizmu.

 

Je už načase, aby občania dali najavo svoju nespokojnosť. Nie je na mieste pohoršovanie sa politikov nad výsledkom týchto volieb, skôr by sa mali zamyslieť nad sebou, kde spravili chybu že to takto dopadlo.

 

Už dávno mohli schváliť také zákony vďaka ktorým, by sa situácia mohla zmeniť (zníženie rodinných prídavkov a rodičovských príspevkov) tieto zákony by neplatili len pre rómov, ale aj pre iných neprispôsobivých občanov. Možno nie je príliš ľudské nejaké radikálne riešenie, ale je to bohužiaľ nevyhnutné. Extrémne problémy si vyžadujú extréme riešenia.

 

Môže Marián Kotleba vyhrať druhé kolo volieb? Je to dosť nepravdepodobné, ale šancu určite má.

Poučia sa politici z týchto volieb? Nepoučia! Skončí sa aj druhé kolo volieb a na riešenie rómskej problematiky sa opäť zabudne. 

 

Ps.: Ak je prejavom extrémizmu vyjadrenie nespokojnosti či obáv z neriešenia rómskej problematiky, tak sme extrémisti všetci čo riešenie požadujeme.

 

Bc. Mária Karolyiová, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, katedra politológie

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3822x
Priemerná čítanosť článkov: 3822x

Autor blogu

Kategórie

Archív